NEVART
Nevart Tasarım ve Sanat Akademisi, Türkiye’de ilk kez uygulanan eğitim programıyla, sadece sanat ve tasarım bölümlerini içeren kapsamlı bir üniversite açma fikriyle yola çıkmıştır. Nevart Akademi’nin şu anki kullanımı bu üniversitenin ilk adımıdır. Akademiyi diğer sanat eğitimi veren kurslardan ve okullardan ayıran farkı ise sanat programlarının tek bir atölye dersini değil, birbirinden farklı 13 dersi kapsamasıdır. Ve en önemlisi, bu derslerin tamamının üniversitedeki eğitimin ilk 2 yılına denk gelmesidir.
Güzel Sanatlara Hazırlık için Çizim ve Tasarım Eğitimi
Özel Yetenek Sınavlarına hazırlık programı, genel anlamıyla fakültelerin; Resim, Grafik Tasarım, İç Mimarlık, Moda ve Tekstil Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinde öğrenim görebilmek için ön koşul olan yetenek sınavlarına yönelik Desen Eğitimi ve Resim Bilgisi kapsamında yürütülmektedir.
Dersler
Temel Tasarım
Bu ders zihinde canlandırılan bir düşüncenin, başkalarınca anlaşılabilecek şekilde “Tasarım” olarak ifade edilebilmesi için gereken temel ilkelerin kavranmasına yöneliktir. Bu dersle birlikte öğrenci 2 boyutlu formlarla tasarlamayı öğrenecek ve 3 boyutlu formları görmeye başlayacak. Nokta, çizgi, çizgi çeşitleri, çizgisel ifadeler, çizgilerle ifade zıtlıkları, leke, hareket - ışık, gölge, yön, ölçü, form, biçim, doku; renk; şekil ve zemin anlatımları: tangram kareler; kolaj çalışmaları bu dersin konularıdır.
Temel Çizim
El, göz ve beyin üçlüsünün aynı anda hareket etmesiyle gerçekleşen çizim olgusunun işleneceği derstir. Bu ders sayesinde temel çizim kurallarını öğrenecek ve uygulayabileceksiniz. Çizgi, düz çizgi, eğri çizgi, dairesel çizgi, temel formların çizimi, obje çizimi, ölçü almak, detay çizimi, dokular, mekan çizimleri bu dersin kapsamındadır.
İmgesel Tasarım
İlk aşamada düşünebilmeyi ve hayal gücünü geliştirmek ve sözel çalışmalarla bir konu üzerinde yaratıcı fikirler üretebilmeyi amaçlamaktadır. İleri düzeyde öğrenciden, hayalinde imgelediği bir konuyu çizerek aktarabilmesi beklenmektedir. Perspektif, derinlik, rakursi gibi konular bu dersin kapsamındadır.
Desen I
Anatomi eğitiminden önce tors çizimine başlanır. Canlı modele geçmeden önce çeşitli dokümanlardan reprodüksiyonlar yapılır. İnsan vücudu ve oranları hakkında genel bir fikre sahip olunması amaçlanır.
Anatomi I
İnsan anatomisinin genel yapısının anlaşılması amaçlanmaktadır. İskelet sistemi önce her bir kemiğin tek tek incelenmesi ve çizilmesi, sonra bütün olarak tüm oran orantının anlaşılması ve parçaların bütünle ilişkisinin görülmesi sağlanır.
Desen II
Canlı model çizimleri yapılarak anatomi bilgisinin pekişmesi ve insan oran orantısının net bir şekilde anlaşılması amaçlanmaktadır. Doku farklarının görülmesi ve çizimle aktarılması; ışık - gölge, şekil - zemin ilişkilerinin anlaşılması sağlanır.
Anatomi II
İskelet ve deri ilişkisi incelenir. Yarı iskelet, yarı kas ve deri kaplı desen çalışmaları yapılarak insan vücudunun yapısı en üst düzeyde öğrenilir.
Görsel Zeka
Algı ve Şekil Yeteneği konularının işlendiği derstir. Görsel zekayı geliştirici ve sanatsal algıyı artırıcı alıştırmalarla öğrencilerin kısa sürede çevrelerine sanatsal bir bakış açısıyla bakmalarını amaçlamaktadır.
Sanat Tarihi
Bu derste ilkel insandan günümüze, sanatın nasıl geliştiği ve toplumları nasıl etkilediği anlatılarak öğrencilerin sanatsal kültürünü artırmak amaçlanmaktadır.
Genel Kültür
Bu derste sanat ve tasarım dünyasıyla ilgili eserler ve kişiler tanıtılacak ve öğrencinin sanat terimlerini öğrenmesi sağlanacaktır.
Portfolyo Tasarımı
Öğrenicinin yaptığı çalışmaları ve geldiği aşamayı en iyi şekilde anlatması için hazırlayacağı sunum dosyasını nasıl tasarlaması gerektiğinin anlatıldığı derstir.
Etiketler
Henüz bu firma için bir yorum yazılmamış.